Imbracaminte

Incaltaminte

Genti si accesorii

Imbracaminte

Incaltaminte

Accesorii

Imbracaminte

Incaltaminte

Imbracaminte

Incaltaminte

×
  • CUMPARA
  • VINDE
  • CONT

WE Republic

© 2019 WE Republic - Marketul tau pentru articole fashion second hand. Toate articolele publicate pe WE Republic sunt verificate pentru a asigura calitatea si autenticitatea.
WE Republic

Termeni si conditii

Acesti Termeni si Conditii reglementeaza relatiile dintre WE Republic si persoanele care utilizeaza platforma online, cu adresa web www.werepublic.ro, in ceea ce priveste oferirea, incheierea si indeplinirea contractelor de vanzare-cumparare de la distanta, cu articole oferite spre cumparare/vanzare pe platforma, reprezentand piese vestimentare putin purtate. Acesti Termeni si Conditii au caracter obligatoriu pentru toate persoanele, care utilizeaza site-ul si/sau efectueaza inregistrare pentru utilizarea platformei online cu adresa www.werepublic.ro. Prin utilizarea platformei online utilizatorii se obliga sa respecte acesti Termeni si Conditii, precum si legislatia aplicabila in Romania si Uniunea Europeana. Prin efectuarea inregistrarii pe platforma online www.werepublic, cu adresa de email si parola valabila si prin apasarea “accept Termenii si Conditiile”, persoanele care au efectuat aceste actiuni, sunt de acord si accepta in totalitate Termenii si Conditiile, care vor fi considerate ca aduse la cunostinta.

Date identificare WE Republic

WE Republic Fashion SRL este marca inregistrata, cu sediul social in Constanta, Str. Budapesta Nr.3C, avand numar de ordine in Registrul Comertului J13/4030/19.12.2019, cod unic de inregistrare RO42048560, email: office@werepublic.ro.

1. Definitii si Termeni

WE Republic – persoana juridica care opereaza platforma online cu adresa www.republic.ro Client/Utilizator/Vanzator/Cumparator – poate fi orice persoana fizica de peste 18 ani sau persoana juridica care isi face un Cont pe site pentru a deveni vanzator sau cumparator Cont – este parte din magazinul online care contine informatia legata de utilizator, pusa la dispozitie in momentul inregistrarii. Aceasta sectiune din platforma este formata dintr-o adresa de e-mail si parola care permite utilizatorului transmiterea comenzii/vanzarii si care contine informatii despre utilizator, precum si istoricul in site. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate. Favorite – sectiune din Cont care permite utilizatorului sa isi creeze liste cu bunuri pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii folosindu-se de serviciul oferit de catre platforma de urmarire a bunurilor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia. Site – platforma online gazduita la adresa web werepublic.ro si subdomeniile acestuia. Articole/Piese vestimentare – toate produsele gazduite si oferite pe www.werepublic.ro. Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre WE Republic si utilizator, fara prezenta fizica simultana ale amandorura. Continut

Cosul meu – sectiune din cont care permite utilizatorului sa adauge articolele pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care produsele nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea comenzii, utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre WE Republic de urmarire a produselor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia. Comunicari Comerciale – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele achizitionate; informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la articolele adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie. Date personale - sunt datele personale in sensul Legii privind protectia datelor. Pretul Articolelor - este pretul per bucata, mentionat in lei romanesti (RON). In plus de adauga costurile pentru verificarea articolelor si pentru transport. Pretul de Livrare - sunt costurile legate de livrarea articolelor la client. Pretul Comenzii - inseamna pretul total al articolelor, verificarii articolelor si pretul de Livrare. Plata – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui articol de catre WE Republic, clientului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri Netopia Payments SRL.

2. Documente contractuale

2.1. Prin inregistrarea unei Vanzari/Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care WE Republic isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Client, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, WE Republic isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea articolelor din Comanda. Daca modifica cantitatea de articolelor din Comanda, va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia lui WE Republic iar la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre WE Republic si Client in momentul primirii , prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de inregistrare a Vanzarii/Comenzii.

3. Politica de vanzare Online

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client.

Pentru motive justificate We Republic, isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului in vederea efectuarii unei actiuni, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel We Republic. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii ale WE Republic, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea fata de Client se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. WE Republic are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoita sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. Toate tarifele aferente Pieselor vestimentare prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON).

3.4. In cazul platilor Clientului, WE Republic nu este si nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioanele de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

3.6. Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui Articol, Clientului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Articolul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de WE Republic in Cont. In acest fel, Clientul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti de pe Site si se implica activ in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Articolelor.

4. Preturi si conditii de plata. Incheierea Contractului dintre WE Republic si Client de la distanta.

4.1.Pe platforma online www.werepublic.ro, pentru fiecare articol este mentionat un pret de achizitie, precum si informatiile legate de caracteristicile de baza ale articolelor, care sunt menite sa sprijine utilizatorul cu informatii cu privire la formarea alegerii acestuia. Toate preturile afisate pe site sunt in lei romanesti (RON). Toate preturile au caracter obligatoriu pentru Client din momentul publicarii acestora. Clientul nu poate modifica pretul pentru articolul deja lansat catre utilizatori si confirmata de catre WE Republic.

4.2.Pretul Comenzii poate fi platita doar prin transfer bancar, securizat si sustinut printr-un parteneriat pentru serviciile de plata in cont cu Netopia Payments SRL. Cardurile bancare prin care poate fi efectuata plata sunt: VISA, MasterCard, Maestro, emise de catre banci din Romania.

4.3.Langa produsul vizualizat este pozitionat butonul “Adauga in cos”. Apasarea butonului "Adauga in cos" salveaza produsul selectat intr-un cos de cumparaturi virtual al Clientului. Continutul cosului se pastreaza permanent, timp in care clientul poate lua decizia de a trece la cumpararea bunurilor. Prin apasarea butonului "Finalizare comanda" utilizatorul poate vizualiza continutul cosului de cumparaturi virtual, poate adauga produse noi sau poate elimina produsele pe care nu le mai doreste. Comanda se finalizeaza prin apasarea butonului “Finalizeaza Cumparaturi”. Un reprezentant al magazinului va lua legatura cu Utilizatorul cu scopul de a preciza data de livrare a articolelor comandate.

4.4.WE Republic are dreptul, in oricare moment si fara notificare, sa faca modificari la produsele, preturile publicate si alte caracteristici ale Produselor iar Utilizatorii se considera informati, cu privire la modificarile mentionate de la data publicarii acestora pe www.werepublic.ro.

4.5.Contractul dintre WE Republic si Client de la distanta, se considera incheiat de la momentul confirmarii exprese a comenzii din partea Magazinului WE Republic. Pentru acest scop, WE Republic trimite catre utilizator un e-mail cu nota explicita, precum ca serviciul/comanda este acceptata pentru executare.

4.6.WE Republic va fi strans legat de utilizator, cu privire la comenzile efectuate de catre acesta, numai daca acesta a confirmat aceste comenzi potrivit art.4.5.

4.7.WE Republic va considera ca valabila fiecare comanda generata prin profilul inregistrat al clientului pe www.werepublic.ro, ca efectuata din numele si pe contul acestuia, indiferent daca aceasta comanda a fost realizata de catre titularul profilului respectiv sau nu.

5.Livrare

5.1. Articolele vor fi livrate prin curier pana la adresa specificata de catre Client pe tot teritoriul Romaniei.

5.2. Articolele vor fi predate contra semnaturii utilizatorului sau al destinatarului, care este mentionat de catre primul sa primeasca bunurile. In cazul imposibilitatii de predare a articolelor la prima vizita la adresa si persoana mentionata de catre Utilizator, nu din vina lui WE Republic sau a curierului (in cazul in care la adresa nu exista nimeni si altele similare), WE Republic va depune tot efortul necesar pentru a lua legatura cu utilizatorul la telefonul mentionat de catre ultimul in termen de 2 /doua/ zile lucratoare, pentru a fi stabilit un nou moment de efectuare a livrarii. In cazul imposibilitatii de predare si la a doua vizita, nu din vina lui WE Republic sau a curierului si in prezenta comportamentului vinovat din partea utilizatorului sau a persoanei mentionate de catre primul – destinatarul acestuia, care impiedica predarea/primirea articolelor /actiune culpabila sau inactivitate, care impiedica predarea/primirea bunurilor, WE Republic este eliberat de obligatia de a livra bunurile comandate la termenele mentionate la pct.5.3.

5.3. Termenele de livrare ale Articolelor sunt, dupa cum urmeaza:

Pentru livrare pana la adresa in aproximativ 1- 3 zile lucratoare, de la data confirmarii comenzii;

5.4. In urma efectuarii platii prin transfer bancar, termenele de livrare incep de la data primirii valorii Comenzii in contul bancar al partenerului Netopia Payments.

5.5. Pretul de livrare este de 20 lei (RON).

5.6. WE Republic nu poarta raspundere pentru intarziere in cazul in care aceasta se datoreaza din vina curierului/transportatorului, care efectueaza livrarea sau datorita circumstantelor independente de vointa lui WE Republic.

5.7. La predarea Articolelor livrate, Utilizatorul sau terta parte mentionata de catre acesta, sunt obligati sa semneze documentele care insotesc Articolele. In calitate de terta parte se considera fiecare persoana, care nu este titular al Comenzii, dar este de acord sa primeasca Articolele din numele utilizatorului, la livrarea pana la adresa de livrare mentionata de catre ultimul.

6. Renuntare, reclamatii

6.1. In conformitate cu art.50 din Legea privind protectia consumatorilor (LPC), utilizatorul are dreptul sa renunte la articolele primite (contractul incheiat pentru cumparare de la distanta), fara de a invoca motive, fara de a fi nevoit sa plateasca compensatii sau penalizari si fara de a plati orice fel de costuri, cu exceptia costurilor prevazute la art.54, alin.3 si art.55 din Legea privind protectia consumatorilor in termen de 14 zile, cu inceput de la data: primirii articolelor de catre utilizator sau terta parte, alta decat transportatorul si mentionata de catre utilizator sau atunci cand utilizatorul a comandat mai multe articole printr-o singura comanda, care se livreaza in mod separat, de la data la care utilizatorul sau terta parte, alta decat transportatorul si mentionata de catre utilizator, a intrat in posesia ultimelor bunuri.

6.2. Informatie cu privire la exercitarea dreptului de renuntare la contract (Anexa nr.7 din art.47, alin.4 din Legea privind protectia consumatorilor) Instructiuni standard de renuntare:

Dreptul de renuntare la contractul de la distanta sau in afara spatiilor comerciale. Aveti dreptul de a renunta de la acest contract, fara de a invoca motive, in termen de 14 zile. Termenul de renuntare este 14 (patrusprezece) zile de la data la care Utilizatorul sau terta parte, alta decat transportatorul si mentionata de catre utilizator, ati intrat in posesia bunurilor sau in caz de contract conform caruia utilizatorul a comandat mai multe bunuri cu o singura comanda, care se livreaza in mod separat: data la care utilizatorul sau terta parte, alta decat transportatorul si mentionata de catre utilizator, ati intrat in posesia ultimelor bunuri. Pentru a exercita dreptul dvs. de renuntare, trebuie sa ne comunicati numele, adresa geografica si, daca este cazul, numarul de telefon si adresa electronica si printr-o declaratie neechivoca decizia de a renunta la contract, de exemplu scrisoare trimisa prin posta electronica. Pentru a respecta termenul de renuntare la contract, este suficient sa trimiteti mesajul. cu privire la exercitarea dreptului de renuntare inainte de expirarea termenului de renuntare la contract. Actiunea renuntarii. In cazul in care renuntati la prezentul contract, noi va vom restitui toate platile care primite, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care am fost informati cu privire la decizia de renuntare la prezentul contract. Vom efectua rambursarea sumei de bani datorata in conformitate cu metoda de plata a pretului, prin transfer bancar. Avem dreptul de a amana rambursarea platilor pana la returnarea articolelor sau pana la prezentarea dovezilor, cu privire la returnarea bunurilor, in functie de aceasta care dintre cele doua evenimente a intervenit mai devreme. Asteptam sa trimiteti sau sa returnati inapoi articolele, fara intarziere nejustificata, in starea si felul in care au fost trimise de WE Republic in toate cazurile nu mai tarziu de 14 (patrusprezece) zile de la data la care ati comunicat renuntarea la prezentul contract. Termenul se considera ca si respectat, daca veti trimite inapoi bunurile, inainte de expirarea termenului de 14 zile. Clientul suporta costurile directe legate de returnarea bunurilor. Clientul este singurul responsabil pentru reducerea valorii articolelor sau pentru devalorizarea lor totala, ca urmare a incercarii sau a folosirii acestora, altele decat cele necesare pentru a stabili natura si caracteristicile acestora.

6.3. Formularul pentru renuntare la contractul de la distanta puteti gasi aici.

6.4. Utilizatorul are dreptul la revendicari in temeiul Legii pentru protectia consumatorilor. WE Republic ofera spre comercializare piese vestimentare putin purtate, pentru aceasta la exercitarea si satisfacerea creantelor de revendicare pentru neconcordanta pieselor vestimentare putin purtate cu continutul contractului de la distanta, raportarea circumstantei, ca acestea sunt oferite altfel decat au fost comunicate este cu prioritate. La exercitarea dreptului de revendicare, utilizatorul pune la dispozitie articolele vestimentare in felul si starea in care acestea i-au fost trimise, precum si bonul fiscal si/sau factura /daca este emisa una astfel/; procesele verbale, actele sau alte documente, care atesta neconcordanta articolelor cu obiectul contractului; precum si alte documente, care atesta revendicarea in conformitate cu motivul si marimea. In cazul nerespectarii acestor cerinte WE Republic nu este obligat sa satisfaca revendicarea utilizatorului. Atunci cand articolele nu sunt in conformitate cu contractul de cumparare de la distanta, Utilizatorul este obligat sa le aduca in conformitate cu contract.

6.5. In caz de retragere de la contract, utilizatorul este obligat sa depuna efort pentru a pastra si proteja articolele pana la restituirea acestora lui WE Republic. Utilizatorul este obligat sa depuna efort pentru a restitui articolele in felul si starea, in care acestea i-au fost trimise de catre WE Republic.

6.6. Toate cheltuielile de transport si altele legate de returnarea Articolelor vor fi in totalitate pe seama Utilizatorului. Pana la momentul returnarii Articolelor din partea Utilizatorului catre WE Republic, riscul de pierdere accidentala sau deteriorare este in totalitate pe seama Utilizatorului. Utilizatorul va suporta costurile legate de returnarea Articolelor si le va plati in conformitate cu tarifele companiilor de curierat relevante sau ale altor companii, pe care a ales sa foloseasca pentru returnarea respectiva.

6.7. In cazul returnarii de articole, utilizatorul urmeaza sa trimita aceste bunuri inapoi catre WE Republic la adresa punctului de lucru din Strada Jiului, Nr. 2A, Et.1, Camera 108, Sector 1, Bucuresti.

7. Datele personale ale utilizatorilor

7.1.We Republic este operator de date cu caracter personal in temeiul Legii pentru protectia datelor cu caracter personal si are dreptul de a colecta, procesa si utiliza datele personale ale utilizatorilor sai cu privire la necesitatile magazinului online, unde in acelasi timp are obligatia de a pastra in confidentialitate aceste date personale, de a nu le folosi pentru alte scopuri decat cele pentru administrarea tehnica a Site-ului si a Magazinului online si baza de date; stabilirea de contacte cu Utilizatorii; administrarea Comenzilor, livrarea de Articole si oricare alte actiuni legate de indeplinirea obligatiilor fata de Utilizatori.

7.2.Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor in conformitate cu modalitatea de mai sus, Utilizatorii accepta ca WE Republic si angajatii autorizati de catre acesta, in functie de obligatiile sale, au acces pana la o parte sau toata informatia, completata la inregistrarea profilului de Utilizator sau la inaintarea unei actiuni pe Site.

7.3.Utilizatorii pot formula obiectiuni fata de utilizarea datelor cu caracter personal, dezvaluirea acestora catre terti parti si utilizarea acestora din numele lor, in scopurile mentionate. Toti utilizatorii au dreptul de a formula obiectiuni impotriva prelucrarii datelor cu caracter personal pentru scopurile marketingului direct, prin trimiterea unei notificari in forma scrisa catre WE Republic contactelor mentionate in prezentele Conditii. La aceleasi date de contact puteti lua legatutra cu noi in caz de completare neautorizata a datelor personale de catre terte parti, precum si cu privire la alte posibile utilizari abuzive ale datelor cu caracter personal.

7.4.WE Republic are dreptul sa instaleze pe calculatoarele sau alte dispozitive terminale ale utilizatorilor cookie-uri (cookies), fisiere cu texte mici, care se pastreaza de catre pagina web prin intermediul serverului de internet pe hard disk-ul dispozitivului utilizatorului si ofera posibilitatea de recuperare a informatiei, il identifica si urmaresc activitatile pe site. Cookie-urile pot fi instalate de catre WE Republic cu scopul mentionat in timpul vizitei utilizatorului in magazinul online la adresa www.werepublic.ro. Informatie cu privire la cazurile in care cookie-urile sunt instalate de catre Google Inc. in momentul si cu ocazia utilizarii serviciului Google Analytics din partea WE Republic, precum si cu privire la dreptul utilizatorului de a renunta la aceasta, poate fi gasita pe support.google.com/analytics/. Prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, utilizatorul declara acordul sau explicit cu privire la posibilitatea de acces, colectare si stocare de date, legate de acesta, prin cadrul serviciului Google Analytics, iar WE Republic este obligat sa trateze aceste date ca date cu caracter personal.

8. Forta majora

8.1.Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

8.2.Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

9. Legea aplicabila – Jurisdictia

9.1.Prezentul Contract este supus legii romane.

9.2.In cazul aparitiei litigiilor de la sau in legatura cu incheierea si indeplinirea contractelor de cumparare de la distanta prin magazinul online al societatii WE Republic, partile vor depune eforturi pentru rezolvarea acestora in spiritul intelegerii si al compromisurilor reciproce. Eventualele litigii aparute intre We Republic si Clienti se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Suntem la inceput si feedback-ul tau ne ajuta sa fim mai buni. Suna-ne la 0784.308.538 sau office@werepublic.ro si spune-ne cum putem face experienta ta mai placuta.